About Me

My photo
Keningau, SABAH, Malaysia
Pelaksana dan pembimbing kursus Bahasa Melayu PISMP.

Tuesday, March 17, 2009

CUTI YANG TAK CUTI

Tutor kepada guru-guru KDP yang mengikuti kursus semasa cuti. Cabaran paling besar mengajar guru-guru dewasa ini. Tapi seronok sebab masing-masing suka buat lawak dan banyak idea yang dapat diutarakan berdasarkan pengalaman di sekolah.
Menaiki bas dari IPG ke pekan Keningau. Satu pengalaman yang jarang-jarang dinikmati. Maklumkan selama ini sentiasa membesar dalam kereta. Tanpa melepaskan peluang beberapa rakaman menarik sempat diabadikan untuk koleksi blog.

Memang tidak selesa menaiki bas mini , tapi sesekali mengalami ketidakselesaan ini membuatkan saya insaf betapa keadaan ini sudah menjadi kebiasaan kepada para pelatih atau mereka yang sentiasa menggunakan perkhidmatan bas mini.

Ada juga amaran seumpama ini di dalam bas mini. Terfikir juga saya, pernahkan amaran tersebut dikuatkuasakan sehingga ada yang didenda atas kesalahan itu.

Sapalah empunya wajah yang iras-iras pelatih yang aku kenal ni. Kalau berdasarkan saiz badan memang tidak syak lagiiiii.

Singgah di gerai buah di pasar malam. Gerai buah ni kira macam gerai tetap aku kalau beli buah kat pasar malam. Terfikir pulak aku nak merakamkan gambar lepas beli buah.

4 comments:

  1. Masih kacak seperti dahulu.
    Terkenang kembali semasa belajar di bawah tunjuk ajar anda meskipun telah 10 tahun berlalu. Kesungguhan anda menjadi inspirasi buat saya.

    ReplyDelete
  2. seronoknya naik bas nie..macam ermaja pula...
    oppss. masi lagi ada ratu tertinggal rupanya...

    ReplyDelete