About Me

My photo
Keningau, SABAH, Malaysia
Pelaksana dan pembimbing kursus Bahasa Melayu PISMP.

Saturday, January 3, 2009

AKU BUAT APA HARI NI

Tak puas aku nak tenung buah ni... cantikkan?...sedap lagi rasanya!. Aku beli tiga biji tadi tau.
Salah satu buah kegemaran aku. Sejak tiga hari aku mencari, akhirnya kutemui juga idaman selera. Tengah hari ni aku makan je buah ni ganti nasi...memang sedapppp

Yang ini masih menunggu untuk dibersihkan. Macam tak sanggup lagi pegang cangkul. Nak upah orang bersihkan, tapi adakah yang sudi?....sila hubungi saya segera. Satu rumput Rm5 !!!


Inilah hasil aku menyangkul lepas berbasikal. Sedap mata memandang setelah sekian lama aku beri peluang rumput-rumput menguasai tanah tu. Bila pulak nak sambung?.Teman setia pagi dan petang. Pagi tadi aku masih mengayuh ko. Harap-harap boleh bertahan lama, tak sanggup aku nak tukar tayar.
SEHARI SEBELUM MENJELANG ISNIN

Alhamdulillah...sempat berbasikal dan beriadah pagi tadi. Kesempatan ini mungkin semakin terbatas apabila mula bertugas esok. Seawal jam 615 pagi aku perlu bertolak ke pejabat dan mungkin dalam jam 5 petang balik ke rumah, badan yang letih akan mengurangkan tenaga menjalani riadah.

Semalam sempat ke pejabat dan menyiapkan tugasan yang masih tertunggak. Selain itu dapat juga maklumat tentang jadual kuliah dan mesyuarat yang akan diadakan pada hari Isnin dan Selasa.

Hari ini sempat juga menyangkul depan rumah setelah beberapa bulan membiarkan rumput-rumput lebih tinggi daripada bunga-bunga dalam pasu. Petang ni boleh sambung lagi agaknya kalau tak hujan.