About Me

My photo
Keningau, SABAH, Malaysia
Pelaksana dan pembimbing kursus Bahasa Melayu PISMP.

Friday, April 10, 2009

MINGGU YANG MELETIHKAN: MESYUARAT,MESYUARAT DAN MESYUARAT

Sebahagian daripada rombongan pensyarah IPGM Kampus Pulau Pinang yang mengadakan lawatan kajian KIA2M di Pensiangan-Salinatan. Sebelum balik ke Kota Kinabalu, rombongan ini sempat singgah di IPGM Kampus Keningau. Walaupun sebentar namun keakraban amat terasa dan kunjungan keumpama ini memberi peluang untuk bertukar-tukar fikiran.
Menerima cenderamata daripada Tuan Haji Yusof bin Said, Ketua Jabatan Pengajian Melayu IPGM Kampus Pulau Pinang.

Menerima cenderamata daripada wakil rombongan pensyarah JPM dari IPGM Kampus Pulau Pinang.
Buat pertama kali, Lau memakai baju Melayu lengkap. Pada mulanya agak liat memakai baju Melayu. Syabas!... Jangan hangat-hangat tahi ayam.

Tanpa mengira bangsa dan agama, pelajar ini wajar menjadi contoh yang lain. Tiada hari Jumaat tanpa berbaju Melayu. Lengkap dengan songkok yang dibeli sendiri

Dah dua minggu berturut-turut pelatih ini berkunjung ke pejabat. Kali ini tampak lebih ceria dengan baju yang istimewa. Cantik!!!

Salah satu foto kegemaran aku. Wajah-wajah ceria yang spontan dan paling ikhlas. Bersesuaian dengan hari Jumaat yang mulia, semua pelatih PISMP (BM) semester 1 nampak tampan berbaju Melayu. Meskipun pada pagi berkenaan saya tak sempat masuk kelas tapi semuanya berbaju Melayu. Syabas....teruskan amalan ini.