About Me

My photo
Keningau, SABAH, Malaysia
Pelaksana dan pembimbing kursus Bahasa Melayu PISMP.

Saturday, March 28, 2009

AUDIT IP RAJANG DAN PELAJARKU

Bergambar di salah satu sudut menarik di kampus IPG Rajang. Laluan berbumbung itu menghubungkan bangunan pentadbiran dengan kafetaria. Jambatan ini juga melalui tasik buatan yang menjadi salah satu daya tarikan di sini. IPG ini pernah memenangi pertandingan landskap tercantik peringkat negeri Sarawak. Memang patutpun
Sangat kagum dengan kemudahan tempat jamuan yang disediakan di kafetaria kampus ini. Tempat ini dibina khas untuk kemudahan pelajar dan pensyarah mengadakan jamuan atau majlis di kampus. Memang setaraf dengan hotel.


Laluan di hadapan pejabat pentadbiran. Bersih, ceria, cantik dan sarat dengan maklumat.

Hampir semua tandas yang saya masuk di kampus ni sangat bersih dan ceria. Tiada pun peralatan seperti pam atau paip yang rosak. Bila agaknya kampus Keningau mampu mewujudkan tandas yang seumpama ini.

Wong, Basri dan Hairun. Ketiga-tiganya mantan pelajar KPLI (Pemulihan Khas), sempat juga singgah di JPM sebaik-baik sahaja selesai mengambil Dip. Pendidikan dari Unit Peperiksaan. Entah bila pula dapat jumpa korang ni. Apa-apa pun selamat berjaya dan meneruskan kecemerlangan.

Hairun mantan pelajar KPLI (Pemulihan Khas). Singgah di JPM berjumpa KJ JPM. Ingat juga korang kepada tok guru ni ya.
Meris pelajar PISMP (BM) semester 1 dari Betong Sarawak.