About Me

My photo
Keningau, SABAH, Malaysia
Pelaksana dan pembimbing kursus Bahasa Melayu PISMP.

Friday, January 9, 2009

MESYUARAT: KESIBUKAN SUDAH BERMULA

Mc Donald oh Mc Donald!!!. Baru kemarin aku terbaca sebuah laman yang menyenaraikan barangan dan perkhidmatan yang diboikot berikutan serangan Isreal terhadap Palestine. Barangan tersebut ada kaitannya dengan USA dan Yahudi. Langkah boikot sebagai tanda dan isyarat mengutuk tindakan kejam Isreal dan sekutu kuatnya USA. Kedai Francais Makanan Segera Mc Donald tersenarai sebagai salah satu barangan yang diboikot. Sementara menanti masuk ke balai berlepas kami singgah untuk mengalas perut di Mc Donald, sebab tiada pilihan lain. Selepas itu, banyak juga persoalan yang bermain dalam fikiran, antaranya....korang fikirlah sendiri.
Satu pemandangan yang cantik aku nak kongsi dengan anda. Sambil menunggu, kamera tak lepas daripada genggaman, jadi aku terus merakamkan apa sahaja yang menarik di pandangan mata.

Mazlan dan Hj Mahian yang turut sama ke KL. Aku tak bercadang nak rakamkan gambar korang tapi sebab dah posing awal-awal, aku rasa terpaksa tau. Kalau korang tak ada mesti aku boring jugakan.


Sebahagian ahli mesyuarat yang hadir. Sempat juga aku merakamkan sesi ini tanpa dipedulikan oleh sesiapa pun. Masing-masing fokus (aku fokus kamera)Aku suka perhiasan ini. Gubahan jambangan bunga dalam pasu besar. Aku bayangkan kalaulah jambangan ini menhiasi laman rumah aku.
Tertarik dengan pemandangan ini. Retak yang menanti belah, aku rakamkan untuk kenangan yang mungkin jarang-jarang ditemui. Salah satu dinding cermin dibalai menunggu KLIAMenunggu sebelum menaiki pesawat...bosan juga duduk sorang-sorang


1 comment:

 1. baju putih taris biru tu ensem!
  kikikikiki~

  sorry sir. asyik lupa bawa keropok sir ja
  bisuk confirm bawa,ya? jan merajuk!
  oh ya,
  get well soon.
  serak betul suara sir tu

  ReplyDelete